Cara nak gabungkan File menggunakan hjsplit

on 10 May 2011


Selamat pagi ALL, ari nie lan nak gtau sal camne nk combine file..Kepada sesiapa yang masih belum tahu bagaimana nak join file yang mempunyai banyak part dan biasaya aku guna untuk join file movie.Disini ada caranya:

Kalau download part part file dalam format mkv (matroska) atau rmvb (real media variable bit rate) kena le join dulu file tu baru boleh tengok.

File yang dalam part part kecil ni kat hujung tu ada tulis (.001, .002 , .003) dan seterusnya kalau banyak part.


1. Mula mula download hjsplit Download Sini, kemudian, buka Hj split tu dan tekan Input untuk cari file .001. Pilih le file yang .001 dan tekan Open. Sebelum tu pastikan semua file dalam satu folder.

Bila dah tekan Open, file .001 tadi dah masuk bahagian Input tu. Kemudian tekan le Start. Tunggu sampai habis diproses.
3.Bila dah siap complete. Tekan Ok yea :)

HOMEPAGE :
http://www.hjsplit.org/
Ranking: 5

{ 4 Comment... read them below or add one }

syah said...

NAK TNYA... ABIZ YG UNTUK SPLIT TU TUK APA..
COMPARE PLAK TUK APA..?? N CHECKSUM...
ARI CKP KALAU X KOMEN UMPAMA X BASUH BERAK SENDIRI KAN HEHEHE


June 30, 2011 at 4:09 AM
JazLan said...

syah : ley refer cni : http://www.hjsplit.org/docs/online_manual/

;;) ;;) ;;) ;;) ;;) ;;)


July 1, 2011 at 12:24 AM
Anonymous said...

klu games yg byk part..cth: part 1, part 2..leh gune ni gk ker?


August 2, 2011 at 8:09 PM

Post a Comment

 
© Tips | Download | Free Tools | Games | | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO