jom HACK broadbank yg abis Limit

on 07 April 2011

ok macam ni.
korang buat macam ni.


1. start>run
2. taip cmd > enter


akan keluar command prompt


3. taip ipconfig/all


akan terpapar segala detail connection.
ip,subnet,gateway dan dns.


peratikan description connection.pastikan korang peratikan yang broadband punye.jangan silap.
kemudian tengok gateway


4.taip no. gateway tu
taip:


ping 10.176.44.70 -t


5.kemudian enter


pastikan ada reply yang diterima selepas anda tekan enter.
dan biarkan ia ping tanpa henti.
biarkan proses ini berterusan selama mana anda online.


prosses ini akan membuatkan anda sentiasa ada connection dan takkan DC dengan server dan akan mempercepatkan prosses penghantaran paket dan penerimaan paket.
so akan mempercepatkan proses membuka web page.


kalau malas nak taip2 setiap kali nak ping.just copy paste kod ni ke notepad dan save as namefailape2.bat
then double klik bile setiap kali nak ping


@echo off
cd\
ping 10.176.44.70 -t


*gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband korang.


Lan dah buat speed broadband lan terus jadi laju balik....
padahal dah lebih limit
gembira btol


PESANAN PENAJA :
kalau tak paham tanya la ok..


SOURCE
Ranking: 5

{ 16 Comment... read them below or add one }

Anonymous said...

menarik nih,,,,kena cube ni,,lap u lah..


April 17, 2011 at 9:50 AM
Anonymous said...

ok berguna jgk nih.. TQ
tapi ada x nk kasi tambah speed wifi sebab sy pkai wifi jiran...


April 24, 2011 at 11:24 PM
JazLan said...

selamat mencuba yep...


April 26, 2011 at 1:51 AM
Anonymous said...

streamyx marah x klu gune cara ni?


May 24, 2011 at 1:46 PM
JazLan said...

hahaha9... streamyx ak x pasti r boleh ke x.. senyap2 suda.. baru x marah..he9 :D


May 24, 2011 at 7:40 PM
pian bp said...

x bleh pkai cra ni


June 4, 2011 at 11:40 PM
JazLan said...

untuk moderm baru xboley kowt... pihak2 celcom da detect..ha9 =))


June 5, 2011 at 12:37 PM
Anonymous said...

asal boley taip eh?? plik tol....


June 7, 2011 at 5:48 AM
Anonymous said...

tubik goni lepas tekan..
request timed out


June 21, 2011 at 3:08 PM
Caine said...

salam bro,
method ni valid lg ke skang ni??? wa guna selkom BB, dns: 203.82.64.129/145. time ping -t je, dpt RTO la...


July 21, 2011 at 9:18 PM
JazLan said...

moderm lama menjadik kowt... yg baru punya x asenya...

celcom da detect kowt..hu9


July 24, 2011 at 1:42 AM
Anonymous said...

aq gne bb maxis/zte . cmne eh nk buad ? da taip cmd xde kuar command promt pon .


July 27, 2011 at 8:40 AM
JazLan said...

bukan run dlu..

tekan start, search run...

atau tekan window + r


July 27, 2011 at 5:36 PM
awie said...

klu gna p1 wimax pya modem boleyh ?


August 8, 2011 at 8:13 PM
JazLan said...

menda nie TM da detect kowt.. :ar!


August 9, 2011 at 1:52 AM
Anonymous said...

lan
"peratikan description connection.pastikan korang peratikan yang broadband punye.jangan silap.
kemudian tengok gateway" aq x pham yg nie la , da kuar command prompt n da type ipcongig/all then da cri gateaway kt command promp , xde . pstu na buad ap ?


August 9, 2011 at 4:18 PM

Post a Comment

 
© Tips | Download | Free Tools | Games | | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO